Álljunk meg egy teára!

Beköszöntött az igazi tél, ilyenkor kevés dolog esik jobban egy bögre forró teánál. Szerencsére megannyi válfaját ismerjük: fekete, zöld, gyógy... De melyik a legnépszerűbb? Mikor terjedt el? Ezekre a kérdésekre keressük a választ az alábbiakban.

A tea a Távol-Keletről, Kínából származik, ahol már az ókorban is ismerték ezt az italt. Európában azonban csak a kora újkorban terjedt el, egy holland kereskedőflottának köszönhetően. Kontinensünkön a tea legnagyobb piacává Anglia vált, ennek köszönhetően pedig a brit hétköznapok szerves részét képezte a délutáni teázás.

A 18-75 évesek körében a filteres teák közül gyümölcsös ízesítésű fekete tea mutatkozik a legnépszerűbbnek (36,2%), a sorban a sima fekete tea követi (21,5%), a harmadik legnépszerűbbnek pedig a valódi gyümölcs tea bizonyult (13,3%).

Mára már bizonyított, hogy az egyes teaféléknek sok-sok kedvező élettani hatása van. Ezért érdemes kitapasztalni kire milyen hatással vannak az adott italok, hisz ezzel nem veszíthetünk, legrosszabb esetben is csak halmozzuk az élvezeteket tea formájában. :-)

Forrás: TGI

« Vissza

Írjon nekünk!
 

Perjés Tamás

+36 20 214 7466
 


tamas.perjes@kantar-hoffmann.hu

WDBA2

WDBA2A teljes TGI adatbázis a WDBA2 nevű szoftveren keresztül érhető el. Lehetőség van arra is, hogy igény esetén részelemzéseket készítsünk az adatokból.

Tovább »

TGI szegmentációk

A TGI fogyasztási státusz háztartási státuszt mér, azaz a háztartás minden tagját egyazon csoportba sorolja be a háztartás főkeresőjének jellemzői a háztartás jövedelmi és vagyoni helyzete alapján.

Tovább »