Nyelvi jártasságaink

A 15 éves vagy idősebb lakosság 46%-a beszél valamilyen nyelven. Jelentős különbséget tapasztalhatunk azonban életkor szerint.

A 60 felettiek csupán 29%-a, a 30 alattiak 65%-a beszél valamilyen idegen nyelven. A legtöbben angolul tudnak hazánkban, a lakosság harmada bevallása szerint jól, vagy valamennyire beszéli ezt a nyelvet. A második legelterjedtebb nyelv a német, melyet a lakosság negyede beszél. Ezt követi harmadikként, de jelentős lemaradással az orosz nyelv, melyet csupán 5% beszél közülünk.

Érdekesség, hogy a lakosság 15%-a beszél angolul és németül is valamilyen szinten. Korcsoportok szerint természetesen ez esetben is nagy eltérést láthatunk. Míg a 30 alattiak negyede, addig a 60 év felettiek csupán 7%-a beszéli mindkét nyelvet. Másik oldalról vizsgálva a lakosság 4%-áról mondható el, hogy bár beszél valamilyen idegen nyelven, de angolul vagy németül nem.

További érdekességeket talál a 15-75 éves lakosságról a TGI legfrissebb adatbázisában.

« Vissza

Írjon nekünk!
 

Perjés Tamás

+36 20 214 7466
 


tamas.perjes@kantar-hoffmann.hu

WDBA2

WDBA2A teljes TGI adatbázis a WDBA2 nevű szoftveren keresztül érhető el. Lehetőség van arra is, hogy igény esetén részelemzéseket készítsünk az adatokból.

Tovább »

TGI szegmentációk

A TGI fogyasztási státusz háztartási státuszt mér, azaz a háztartás minden tagját egyazon csoportba sorolja be a háztartás főkeresőjének jellemzői a háztartás jövedelmi és vagyoni helyzete alapján.

Tovább »