Pezsgő reggelire?
Hagyományaink szerint a pezsgő az ünnepek itala, ezen belül is legtöbbünk évente egyszer, szilveszter éjszakáján fogyasztja. De miért is ne próbálnánk ki egy lazítós, ünnepváró vasárnap a pezsgős reggelit.
XIV. Lajos kedvenc itala volt a pezsgő, ő vezette be a pezsgős reggeliket a francia királyi udvarban. Nem véletlen, hogy az ital hamarosan a legfelső rétegek egyik kedvelt nedűjévé vált egész Európában. Manapság sok szállodában kínálnak pezsgőt a reggelihez, de otthoni körülmények között is tudunk királyi hangulatot teremteni egy különleges villásreggelivel.
Figyeljünk az ital hőmérsékletére, a szakértők szerint a fehér pezsgőt 6-8°C-ra, a vöröset 8-9°C-ra kell lehűteni, de soha nem mélyhűtőben.
És édeset vagy szárazat? A TGI Fogyasztói adatbázis szerint a hazai 18 év feletti lakosság körében az édes pezsgő elsöprő fölénnyel vezet, a férfiak egyharmada, a nők több mint fele ezt a fajtát kedveli. A második legnépszerűbb fajta a félédes, majd ezt követi a száraz, illetve a félszáraz pezsgő.
A TGI fogyasztási státusz háztartási státuszt mér, azaz a háztartás minden tagját egyazon csoportba sorolja be a háztartás főkeresőjének jellemzői a háztartás jövedelmi és vagyoni helyzete alapján.
Tovább »