Pezsgő reggelire?

Pezsgő reggelire?

Hagyományaink szerint a pezsgő az ünnepek itala, ezen belül is legtöbbünk évente egyszer, szilveszter éjszakáján fogyasztja. De miért is ne próbálnánk ki egy lazítós, ünnepváró vasárnap a pezsgős reggelit.  

XIV. Lajos kedvenc itala volt a pezsgő, ő vezette be a pezsgős reggeliket a francia királyi udvarban. Nem véletlen, hogy az ital hamarosan a legfelső rétegek egyik kedvelt nedűjévé vált egész Európában. Manapság sok szállodában kínálnak pezsgőt a reggelihez, de otthoni körülmények között is tudunk királyi hangulatot teremteni egy különleges villásreggelivel.

Figyeljünk az ital hőmérsékletére, a szakértők szerint a fehér pezsgőt 6-8°C-ra, a vöröset 8-9°C-ra kell lehűteni, de soha nem mélyhűtőben.

És édeset vagy szárazat? A TGI Fogyasztói adatbázis szerint a hazai 18 év feletti lakosság körében az édes pezsgő elsöprő fölénnyel vezet, a férfiak egyharmada, a nők több mint fele ezt a fajtát kedveli. A második legnépszerűbb fajta a félédes, majd ezt követi a száraz, illetve a félszáraz pezsgő.

« Vissza

Írjon nekünk!
 

Perjés Tamás

+36 20 214 7466
 


tamas.perjes@kantar-hoffmann.hu

WDBA2

WDBA2A teljes TGI adatbázis a WDBA2 nevű szoftveren keresztül érhető el. Lehetőség van arra is, hogy igény esetén részelemzéseket készítsünk az adatokból.

Tovább »

TGI szegmentációk

A TGI fogyasztási státusz háztartási státuszt mér, azaz a háztartás minden tagját egyazon csoportba sorolja be a háztartás főkeresőjének jellemzői a háztartás jövedelmi és vagyoni helyzete alapján.

Tovább »